Isnin, Disember 20, 2010

Mmg sukar jika kita hidup dgn jiwa yg ksg..hati yg sudah mati.dlm pjlnan hidupku ini,aku rasakan seperti aku membesar sendiri..tanpa ksh syg dr sesiapapun dlm kluargaku.aku dan adik bradikku mbesar bsama dendam kedua ibubapa yg tlh bpisah.terlalu byk emosi,hati,jiwa dan tbh bdn yg hancur dan tcalar.pjlnan menuju remaja yg x pernah drasai,hati dan jiwa hanya mahu lari dr segala keperitan perasaan...aku mahu bebas dr segalanya.dewasaku lbh cepat dr usia.aku dpt lari dr derita perasaan tp mbawa hidup sorg diri mmg amat mcabar.waktu itu pengaruh kwn tlalu besar.tp aku perasan akan sesuatu yg ada dlm diri aku.aku selalu ditegur jika mlakukan kesalahan.aku x pasti adakah itu suara hati aku...? tp ia ada bsama aku dr aku kecil hggalah skrg.dah tlalu byk nasihat yg aku dgr.mmg ia byk mbantu diriku tp aku kdgkala keliru...adakah aku seorg saja yg mengalaminya atau ia perkara biasa pd semua manusia....?

1 ulasan:

  1. kita tidak hidup sendiri sebenarnya, ada malaikat yang menjaga kita, paling penting nun di arasi sana Ilahi tetap memerhati kita... jika kita rapat dengan-Nya dengan hanya berbisik dalam hati Dia mendengarnya...

    mereka nan tidak pernah derita tak pernah punyai perasaan mendekati diri, terus hanyut tanpa bimbingan... kita beruntung jika pernah derita... tetap tabah lantaran mendapat pertunjuk... ini yang dinamakan kesabaran & iman.

    BalasPadam